Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pulpo
- 1500 g de agua
- 4 hojas de laurel, secas
- 2 cdas de sal gruesa
- 6 pimientas gordas
- 600 g de pulpo crudo, crudo (dos piezas chicas)
Mole amarillo
- 250 g de tomate verde, asado
- 1 diente de ajo, asado
- 30 g de cebolla, asada
- 1 chile guajillo, sin semillas y asado
- 1 chile cascabel, sin semillas y asado
- 4 pimientas gordas, tostadas
- 1 clavo de olor, asado
- ½ cdita de orégano
- 1 cdita de sal gruesa
Tostadas
- 195 g de aguacate, sólo la pulpa (1 pza aprox.)
- 10 g de jugo de limón, recién exprimido
- ½ cdita de sal fina
- 6 tostadas, de maíz
- cilantro, fresco, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 840 kJ / 200 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 min
Salpicón de res
1h
Caldo tlalpeño
1 godz. 20 min
Pulpo en chile morita TM6
1 godz. 30 min
Pescado a la talla
40 min
Pozole Rojo
1 godz. 30 min
Aguachile de camarón
15 Min
Carnitas de atún
40 min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 min
Taquitos de pescado low carb
50 min
Panuchos de cochinita pibil
35 min
Tortas ahogadas
2h 40min