Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de queso manchego
- 70 g de cebolla
- 3 dientes de ajo
- 1 chiles serranos
-
50
g epazote, sólo las
hojas y un poco más
para decorar - 380 g de leche evaporada
- 300 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel
- sal, al gusto
- pimienta negra molida, al gusto
- 50 g de aceite vegetal, para freír
- 12 tortillas de maíz
- 1 cubo de caldo de pollo
- 190 g de queso crema
- 200 g de crema
Para servir
- 1 chile serrano, en rebanadas
- 10 g de hojas de epazote, frescas
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 15020.4 kJ / 3590 kcal
- Białko
- 160.9 g
- Węglowodany
- 203.3 g
- Tłuszcz
- 243.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 113.5 g
- Błonnik
- 22.3 g
- Sód
- 3269.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1h 20min
Pacholas
35min
Sopa Thenthuk
1h
Caldo de queso
40min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1h 20min
Carnitas de Marlin
40min
Lasaña de espinacas con requesón
55min
Entomatadas de pollo
40min
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1h
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1hod. 30min