Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aderezo
-
50
g de vinagre de vino blanco
lub 50 g de vinagre de vino tinto - ½ cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta negra molida
-
1
cda de mostaza Dijon
lub 1 cda de mostaza - 50 g de aceite de oliva extra virgen
Chiles rellenos
- 100 g de nueces
- 160 g de aceitunas verdes rellenas de pimiento rojo
- 750 g de bistec de res, en trozos de 3 cm, semi congelados (vea sugerencia)
- 1 cda de cebolla deshidratada en trozos
- 1 cdita de ajo en polvo
- 35 g de aceite vegetal
- 50 g almendra fileteada
- 6 - 8 chiles poblanos, asados, pelados, sin semillas y cortados a lo largo para rellenar
- aguacate, rebanado para decorar
- cebolla, rebanada para decorar
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 17336 kJ / 4128 kcal
- Białko
- 256 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 304 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo
25 Min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Salpicón de res
1 Std.
Tostadas de picadillo
1 Std. 10 Min
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min
Mole de olla
35 Min
Tortitas de carne en salsa verde
1 Std. 40 Min
Sopa de fideo estilo Thai Tom Yum
Brak ocen
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1h 45min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Chicharrón en salsa verde
25 Min
Tortitas de carne en cama de espinaca con salsa roja
40 Min