Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rebanada de pan de caja integral, seco
- 10 g de perejil fresco
Lentejas y sopa de calabacitas
- 700 g de jitomate, en cuartos
- 85 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 1 chile morita
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 850 g de agua
- ½ cdita de semillas de comino
- 200 g de lentejas limpias y remojadas en agua por 12 horas
- 2 calabacitas, cortadas en medias lunas
Tortitas
- 90 g de atún enlatado en agua, colado
- 1 huevo
- amaranto, para empanizar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1242.2 kJ / 295.8 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 19 g
Alternatywne przepisy
Croquetas de papa y lentejas
2h
Hot cakes de avena y chía
25min
Crepas de zanahoria con salsa de jitomate
1h
Enchiladas poblanas veganas
40min
Lasaña light de calabacitas
1h
Keppe de quinoa
1h
Ensalada con tortitas de amaranto y atún
20 min
Hot cakes de plátano sin gluten
25min
Hot cakes veganos
20 min
Verduras con hummus de ajonjolí
10 min
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40min
Hot cakes de harina de avena
30min