Wersje kompatybilne
Kasoundi de jitomate (salsa de jitomate y mostaza)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 dientes de ajo, pelados
- 3 de chile rojo, fresco, sin tallo ni semillas
- 25 g de jengibre fresco, pelado y en rebanadas delgadas
- 100 g de vinagre de manzana
- 50 g de aceite vegetal
- 20 g de semilla de mostaza negra
- 1 cditas de cúrcuma, en polvo
- 1 cditas de comino en polvo
- 1 cditas de chile en polvo
- 720 g de puré de jitomates maduros
- 10 g de sal marina
- 100 g de azúcar morena
- 1 limón verde, solamente la ralladura
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 5690 kJ / 1360 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 202 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Błonnik
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25min
Sopa de nopales
45 Min
Salsa de jitomate
40min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Caldillo de tomate al chipotle
30min
Salsa de chile de árbol
10min
Caldo de nopales con chile morita
30min
Quesadillas de quelites al comal
40min
Sopa de poro y papa
40min
Salsa de jitomate
35min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37 min
Rajas con elote
20 Min