Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 400 g de ejotes, sin tallos
- ½ echalot
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
- 250 g de leche
- 20 g de harina de trigo
- 1 cdita de curry en polvo (ver tip)
- ½ cdita de sal, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 588 kJ / 141 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 225 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de pimiento con calabacitas
30min
Crema de jitomate
30min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45min
Sopa de chícharo y tocino
30min
Sopa de apio
50min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min
Sopa de jitomate y elote
40min
Espagueti de camote y pesto de hierbas finas
40min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30min
Crema de chícharos y chardonnay
35min
Aderezo de mostaza y vinagre balsámico
5min