Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de aceite
- 55 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 chile serrano, sin tallo ni semillas
- 150 g de jitomate cherry, cortados por la mitad
- 20 g de mantequilla, sin sal
- 2 ramilletes de flor de calabaza, sin tallo ni pistilo
- 8 hojas de epazote
- 1 cucharadita de sal
- ¼ cucharadita de pimienta molida
- 400 g de queso panela
- 500 g de masa hojaldre
- 1 huevo, batido para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2612 kJ / 622 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37min
Mole de olla vegano
45min
Sopa de flor de calabaza
35min
Calabazas rellenas en salsa de chabacano
1 Std. 30 Min
Tarta de Santiago
45min
Hojaldre de romeritos
2 Std.
Filete Wellington
2h 10min
Portobellos rellenos
35min
Coliflor gratinada
55min
Quiche de flor de calabaza
1 Std.
Ensalada con queso de cabra y aderezo de nuez de la india
25 Min
Torta de elote con rajas
1 Std.