Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de jitomate, en mitades
- 250 g de zanahoria, con cáscara y en trozos
- 80 g de poro, en trozos
- 80 g de apio, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 150 g de cebolla, en trozos
- 10 g de perejil fresco
- 2 hojas de laurel, secas
- ½ cdita de pimienta negra entera
- 1000 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 litro
- Kalorie
- 857 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de ejote
30 min.
Sopa de jitomate con amaranto
20p
Agua de jamaica y anís
15 min.
Tacos de flor de Jamaica
1h
Queso panela en salsa roja con nopales
50min
Flanes de chícharo con salsa de queso
40 min
Salsa de jitomate
40 min
Taquitos vietnamitas
30 min.
Pancita de hongos
1h
Pico de gallo con frutas y hierbabuena
15 min.
Sopa de cebada perla y hongos
50min
Taquitos de huitlacoche
25 min.