Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 600 g de betabeles, pelados y en trozos (ver sugerencia)
-
400
g de lentejas naranjas, lavadas y escurridas
lub 400 g de lentejas - 500 g de agua
- 30 g de cebolla cambray, (el bulbo), en trozos
- 5 ramitas de perejil fresco (solo las hojas y parte del tallo)
- 90 g de aceite de oliva extra virgen
-
45
g de vinagre de vino tinto
lub 45 g de vinagre de su preferencia - 1 cdita de sal, o al gusto
- 2 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1067 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de camote
40min
Sopa de frijol con quinoa
1h
Ensalada de coles de bruselas
35 Min
Ensalada de camote con manzana, espinacas y quinoa
25 min
Ejotes almendrados
30min
Betabeles con alioli de cilantro
55min
Sopa de jitomate y elote
40min
Ensalada de betabel
1h 10min
Robalo con jengibre, salsa de soya, arroz y verduras
40min
Ensalada de papa y espárragos con pesto de eneldo TM6 (Pelar)
40min
Tabule TM6
1h 30min
Rebanadas de portobello con chimichurri de aguacate
30min