![Salame di patate e tonno Salame di patate e tonno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/041cf9f0-74c4-42b9-849b-b4d8b5f82961/Derivates/c10477bc-a128-4a77-940d-b998c8597831.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g di acqua
- 1000 g di patate, pelate e a fette (1 cm)
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 200 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 2 cucchiaini di sale
- maionese, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1u.
Tortino di uova e quartirolo con spinaci
40 Min
Girelle integrali al tonno e ceci
8u.
Flan di carote
50 Min
Timballo di risotto in mattonella con cuore filante
1 Std. 20 Min
Pesce finto
7h 5min
Millefoglie di mozzarella con pesto di sedano
30 Min
Carote al Marsala
25 Min
Polpettone ricotta e tonno
45 Min
Peperoni alla piemontese
55 Min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min
Polpettone di tonno
35 Min