Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 80 g di cipolla in quarti
- 500 g di fagioli borlotti freschi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 spicchi di aglio a metà
- 5 filetti di acciuga sotto sale
- 100 g di aceto di vino rosso
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 900 kJ / 215 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Contorno di verza
35 Min
Ceci in umido
1 Std. 30 Min
Broccoli alla siciliana con olive
40 min
Zuppa di verdure
30 Min
Fagioli in umido
1 Std. 30 Min
Piselli in umido
1h 10 min
Fagioli rossi in umido
1 godz. 20 min
Zuppa di ceci e rosmarino
1h
Zuppa di fagioli e coriandolo
1 godz. 20 min
Insalata di cicerchie, ravanelli e vinaigrette alla senape
40 min
Arrosto di maiale ripieno con verdure e pancetta affumicata
2h 5min
Fave in umido
1h