![Fagioli alla veneta Fagioli alla veneta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e68408c3-ed51-4c44-b9b7-0c46aed4b8ca/Derivates/29083a08-4c78-4c32-a665-446a66e619f5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 80 g di cipolla in quarti
- 500 g di fagioli borlotti freschi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 spicchi di aglio a metà
- 5 filetti di acciuga sotto sale
- 100 g di aceto di vino rosso
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 900 kJ / 215 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ceci in umido
1 Std. 30 Min
Cottura dei fagioli
11 godz.
Cardi gratinati
40 min
Asparagi in conserva
1 Std. 30 Min
Fagioli all’uccelletto a Cottura Lenta
6 godz. 20 min
Contorno di cavolo riccio al cocco
25 Min
Fave in umido
1h
Zuppa di quinoa (senza glutine)
55min
Cavolo farcito
1h 10min
Fagioli rossi in umido
1h 20min
Fagioli in umido
1 Std. 30 Min
Fagioli con le cotiche
1sa 45 dk