Wersje kompatybilne
Plumcake salato con piselli, zucchine e formaggio di capra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di zucchine a dadini (1 cm)
- 200 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 200 g di piselli freschi o surgelati
- 10 g di burro salato
- 250 g di farina tipo 0
- 4 uova
-
120
g di latte
lub 120 g di bevanda di soia - 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate (15 g circa)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di erbe aromatiche della Provenza
- 150 g di formaggio di capra a dadini (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1359 kJ / 323 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plumcake patate e speck
2 Std.
Plumcake salato di primavera
1 godz.
Plumcake salato di pollo, pomodori secchi e peperoni
45min
Cheesecake al forno con fagiolini
2 Std.
Plumcake salato con miele, rosmarino e Gorgonzola
1 godz. 5 min
Plumcake salato con formaggio di capra e noci
55 min
Plumcake salato con Emmental e spinaci
50 min
Plumcake salato vegetariano
1 Std. 15 Min
Tortini di zucca
1h 20min
Plumcake salato al tonno
55 min
Plumcake salato
1h 30min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min