Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1200 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 200 g di riso basmati
- 500 - 700 g di asparagi verdi
- 40 g di olio extravergine di oliva
Zabaione al limone
- 4 tuorli d'uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1685 kJ / 403 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petto di pollo al limone in salsa di sedano
35min
Lenticchie al curry e zucca al vapore
1h 15 min
Asparagi al vapore in salsa olandese con pancetta
30 分钟
Lenticchie con bocconcini di salmone
45min
Vellutata di castagne e pastinaca
1h
Lenticchie e riso con cipolle (Mujadarrah)
1h 5 min
Orzo, cavolfiore e pollo
1小时 10 分钟
Riso basmati con petto di pollo marinato
1小时 30 分钟
Insalata di bieta e lenticchie con papaya e feta
25min
Tiella di verdure a vapore
1 godz. 20 min
Riso basmati, fave e piselli
1小时 30 分钟
Torta di riso con salsa dolce di fagioli azuki
8 godz. 30 min