Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 300 g di spinaci freschi
- ½ scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di ricotta, scolata dal siero
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- 250 g di pasta sfoglia pronta
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 464 kJ / 111 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di spinaci al forno
45 Min
Verdure in crosta di uova e formaggio
40 Min
Polpette di spinaci
35 Min
Sformatini di verdure
50 Min
Frittatine agli spinaci ripiene
45 Min
Girelle ai cereali con radicchio rosso
8 Std.
Crostata salata di spinaci
1 Std.
Fiori di zucchina ripieni con speck e provola
1 Std.
Torta di asparagi
1h 10min
Verdurine in sfoglia
1 Std.
Torta salata di zucca e spinaci
1 Std. 50 Min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min