Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a metà
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di carote a dadini (1 cm)
- 50 g di gambo di sedano a dadini (1 cm)
- 100 g di peperone giallo a dadini (1 cm)
- 100 g di peperone arancione, a dadini (1 cm)
- 20 g di pinoli
- 20 g di uvetta
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di origano secco
- 20 g di olive nere denocciolate
- 6 fette di pane per bruschette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata estiva di mezze penne
35 min
Canapè di anguria con feta e noci
20 min
Peperoni in agrodolce
30 min
Insalata di anguria e finocchi
20 min
Salsa ai capperi
10min
Uova alla greca
40 min
Pesto rosso
15 min
Cous cous veloce con verdure crude
20 min
Panzanella con mandorle e acciughe
2sa 30 dk
Pasta fredda alla caprese
40 min
Bruschette con pomodorini
3h
Pasta caprese
20 min