Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 250 g di farina di mais bramata
- 950 g di acqua
- ½ cucchiaio di sale grosso
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 200 g di salsiccia di maiale fresca, spellata e a pezzi
- 200 g di stracchino
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 393 kJ / 94 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone di tonno
35 Min
Frollini salati al formaggio, olive e pomodori secchi
1h
Palline al prosciutto
1 Std. 30 Min
Polpette di pollo con pancetta croccante
45 Min
Crostini di polenta con tonno affumicato
1h
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35 Min
Patate duchessa
1h
Tortini con cuore di Parmigiano e pomodori secchi
1h
Mini valdostane al kamut
1 Std. 5 Min
Mini fior di cheesecake
2 godz. 15 min
Sformatini al cotechino
30 Min
Crêpes agli asparagi e salmone
2 Std. 30 Min