![Torta di patate e mais Torta di patate e mais](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/191783_430-0-2587-2587.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di patate, pelate e a fette (1 cm)
- 400 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di burro a pezzi + q.b.
- 100 g di farina di mais tipo fioretto
- 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
- 1 uovo
- 250 g di Fontina a fette (2-3 mm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes alle zucchine
1 godz. 15 min
Gratin di patate
50min
Lasagne agli spinaci, pomodori e formaggio
2h 45min
Pasta al forno vegetariana
40 min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1 godz. 40 min
Verdurine in sfoglia
1 godz.
Lasagna da calcio
2 Std. 30 Min
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2 godz.
Torta salata di zucca e spinaci
1 Std. 50 Min
Polpette di spinaci
35min
Parmigiana di patate
2 godz.
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 Std. 20 Min