Urządzenia i Akcesoria
Torta di patate e mais
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 fette
Składniki
-
800 g di patate pelate e a fette (1 cm)
-
400 g di latte
-
1 cucchiaino di sale
-
30 g di burro a pezzi + q.b.
-
100 g di farina di mais tipo fioretto
-
1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
-
1 uovo
-
250 g di Fontina a fette (2-3 mm circa)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 fetta
Sód
585.1 mg
Białko
13.1 g
Kalorie
1165 kJ /
278.5 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
22.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sapori di montagna
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Patate gratinate al Gorgonzola
40 min
Gratin di patate
50 min
Tortino di formaggio, cipolla e mais (Sopa Paraguaya)
1 godz. 10 min
Girelle integrali al tonno e ceci
8 godz.
Polpette di ricotta
50 min
Torta di riso basmati gratinata
1 godz. 5 min
Sformato di riso con brie e cotto
1 godz. 30 min
Torta di pane salata
55 min
Torta salata al tonno e ciliegini
1 godz. 30 min
Polpettone di purè di patate e carne
1 godz.
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55 min
Sformato di patate e ricotta
1 godz. 30 min