Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di acqua
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato e a pezzi
- 400 g di latte
- 40 g di farina tipo 00
- 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2088 kJ / 499 kcal
- Białko
- 40.2 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Brandada di baccalà alla portoghese
1 godz. 30 min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 min
Baccalà alla Veracruz
1 godz.
Stoccafisso con i porri
50 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 godz.
Baccalà alla cappuccina
55 min
Baccalà alla ligure
1 godz.
Seppie in zimino
40 min
Baccalà alla Soutelo
30 min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Baccalà alla veneziana con polenta
1h 45min