Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di fave secche, precedentemente ammollate per 2 ore e scolate
- 900 g di acqua
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di funghi cardoncello freschi
- 4 cucchiai di pangrattato + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere (opcjonalnie)
- 200 g di mozzarella, scolata e a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di melanzane
45min
Champignon ripieni al forno
1h
Tortino di carciofi, prezzemolo e menta
35min
Sformatini di verza e mortadella
1h 30min
Polpette di melanzane e noci
1h
Tortino di melanzane con uvetta e pinoli
1h
Verza ripiena di champignon e salsa ai funghi porcini
1h 30min
Polpette di carciofi e scamorza
1h
Eggah con caponata
50min
Hummus di fave (vegan)
45min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1h 20min
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1h