![Tegamini fave e funghi Tegamini fave e funghi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8956e60c-8e2e-40e0-9427-e7c095b84d59/Derivates/f99ba0ca-5ebf-4afa-8b23-e73d13a208f6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di fave secche, precedentemente ammollate per 2 ore e scolate
- 900 g di acqua
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di funghi cardoncello freschi
- 4 cucchiai di pangrattato + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere (opcjonalnie)
- 200 g di mozzarella, scolata e a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50 Min
Zuppa di carciofi
35 Min
Chicche di patate alla curcuma con crema di carciofi e bottarga
1 Std. 30 Min
Vellutata di fave verdi e piselli novelli
40 Min
Crocchette ai funghi porcini
2 Std. 50 Min
Polpettone di carne ripieno di asparagi
1 Std. 10 Min
Melanzane ripiene light
1u.
Palamita in crema di finocchio
35 Min
Sformatini di patate e funghi (vegan)
1 Std. 10 Min
Fagottini verdi al vapore
45 Min
Polpette di melanzane e noci
1u.
Zucchine ripiene alla marinara
1 godz. 25 min