![Piccoli strudel ai friarielli e salsiccia Piccoli strudel ai friarielli e salsiccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fc237678-cada-42f7-ac79-5b5256caeb0e/Derivates/b108d371-27d6-40eb-b02d-4e15b39af1fa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 230 g di farina tipo 00
- 150 g di yogurt naturale
- 20 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 300 g di friarielli puliti
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di salsiccia sbriciolata
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 486.7 kJ / 116.3 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 165.1 mg
Alternatywne przepisy
Crêpes alle zucchine
1 Std. 15 Min
Quiche di patate e cipolle
55 Min
Cotechino alla Wellington
6h
Bocconcini alla curcuma con gamberi e stracciatella
2h
Quiche porri e prosciutto
1 Std. 45 Min
Baccalà gratinato con spinaci e carote
50 Min
Sartù di riso
1 Std. 25 Min
Quiche ai funghi e salsiccia aromatizzata all'olio tartufato
1h 30min
Rotolo funghi e peperoni
2 Std. 15 Min
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Crostata con fiori di zucca
1h 30min
Bottoncini con wurstel
5h