Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicche di pane
-
120
g di pecorino stagionato, a pezzi (2-3 cm)
lub 120 g di Parmigiano reggiano stagionato almeno 36 mesi, a pezzi (2-3 cm) - 1 di spicchio di aglio
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 150 g di pane raffermo a pezzi (2-3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 4 uova
- 50 g di acqua
Salsa di pomodoro e piselli
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di cipolla
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro
- 100 g di piselli freschi o congelati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1678.8 kJ / 401.3 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 962 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi di semolino con ragù di verdure
55min
Verdure in crosta di uova e formaggio
40 Min
Pasta gratinata
50 Min
Tagliolini zucchine e culatello
30 Min
Gnocchi di patate e piselli
1 Std.
Panini allo yogurt al mirtillo
3 Std. 30 Min
Crêpes di carote con salsa al pomodoro
1 Std.
Crêpes alle zucchine
1h 15min
Pasta con ragù di verdure
45 Min
Canederli di ricotta con ragù di rabarbaro
1h 5min
Farfalle con crema di cavoletti di Bruxelles e anacardi
35 Min
Polpette di carote
1 Std.