Filetto con carciofi in crosta (senza glutine)

Filetto con carciofi in crosta (senza glutine)

4.0 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia veloce
  • di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
    200 g
  • di farina senza glutine
    200 g
  • di acqua fredda
    65 g
  • di sale
    1 pizzico
Carciofi
  • spicchio di aglio
    1
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di cuori di carciofo a fettine
    250 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato fresco
    1 pizzico
Filetto di maiale
  • filetto di maiale, senza nervi 500-600 g circa
    1
  • sale q.b.
  • pepe nero macinato fresco q.b.
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 513 kcal / 2147 kJ
Białko 20.8 g
Tłuszcz 34.3 g
Węglowodany 27.7 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...