Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 foglie di lattuga tipo lollo, lavate e a pezzi
- 4 foglie di indivia belga, lavate e a pezzi
- 4 pomodorini ciliegia a metà
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di gherigli di noci
- 20 g di pinoli sgusciati
- 200 g di ricotta di pecora fresca, scolata dal siero
- 1 cucchiaino di sale
- 2 cucchiai di pesto alla genovese
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 782 kJ / 187 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse speziata
10min
Muffin di carote e semi di papavero
1sa 5 dk
Gnocchi alle mandorle
1h 40 min
Tartare di zucchine con fragole e pomodori
20 min
Tramezzini al pesto di spinaci
4h
Insalata verde con mele, lime e vinaigrette
15 min
Frittata semplice (senza uova)
50 dk
Pesto di ricotta e noci
10min
Pesto di mandorle
10min
Vellutata fredda avocado, cetrioli e cumino
15 min
Pesto ai fiori di zucca e pinoli
10min
Pesto alla genovese (vegan)
10min