![Tartine di pane alla menta Tartine di pane alla menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/082e6ae0-771d-48f0-a42c-a7214d38fc6c/Derivates/800792ed-c34a-4858-9213-4aa1ca3cbddc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina manitoba
- 350 g di farina tipo 00
- 10 g di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di zucchero
- 15 g di menta fresca, le foglioline
Maionese alla menta
- 200 g di olio di arachidi
- 10 g di menta fresca, le foglioline
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 10 g di senape
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- salmone affumicato a fette q.b.
- foglie di menta q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 370 kJ / 88.4 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostini di pane integrale con crema al caprino, capperi e pinoli
3 Std.
Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi
40min
Muffin salati salmone e aneto
50 min
Rose di bresaola con crema ai pomodori secchi (per 2 persone)
25min
Cirighet
30 min
Bignè con tre mousse
2h
Bignè al ripieno di gamberetti
1 godz. 20 min
Canapè al prosciutto Serrano
40min
Rotolini di crêpes di grano saraceno al salmone
45 min
Sfogliata con burrata e fiori di zucca
1 godz. 10 min
Flan al salmone affumicato
45 min
Bicchierini capresi
30 min