![Baccalà alla Soutelo Baccalà alla Soutelo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8CA35592-3616-4C60-A9CD-DA3AAC17F64E/Derivates/D0A9ED40-C7B3-4D63-9542-F52BC29B2416.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di cipolle dorate a pezzi
- 1 - 2 spicchi di aglio, a piacere
- 150 g di peperone rosso a pezzi
- 50 g di olio di oliva
- 15 g di coriandolo fresco le foglioline e i gambi + q.b.
- 100 g di passata di pomodoro
- 500 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (vedere consigli)
- 250 g di gamberi crudi sgusciati
- 20 g di aceto balsamico
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 200 g di panna (35% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1332.5 kJ / 318.8 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà al forno con broccoli
1 Std. 30 Min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 Min
Baccalà alla Veracruz
1 Std.
Linguine con scampi al limone
Brak ocen
Waterzooi (Zuppa di pesce e verdure)
45 Min
Baccalà alla portoghese
1 Std. 10 Min
Calamarata cozze e vongole su vellutata di piselli
2h 30min
Baccalà alla cappuccina
55min
Agnello a vapore alla marocchina con cous cous
1 Std.
Tagine di rana pescatrice
1 Std. 5 Min
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min