Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 300 g di fave fresche, pulite (vedere consigli)
- 600 g di tonno fresco, in tranci
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di pomodori ciliegino a metà
- 200 - 250 g di polpa di melone a pezzi (3-4 cm)
- 100 - 120 g di peperone verde, pulito e a pezzi (3-4 cm)
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 1 arancia, preferibilmente biologica, il succo spremuto fresco e filtrato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1686 kJ / 403 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 105 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di fagiolini e cavolo rosso
50 Min
Jota carnica
1h 5min
Panzanella d'inverno con fagioli bianchi
40 Min
Sovracosce di pollo in salsa di peperone a Cottura Lenta con riso
4h 45min
Zucca Acorn gratinata
2h
Uova mimosa con sardine
35 Min
Zuppa di pesce Maiorchina
45 Min
Carciofi romani gratinati
45 Min
Minestrone di legumi con cozze
50 Min
Baccalà alla Veracruz
1 Std.
Pescestocco alla messinese
30 Min
Caponata alla catanese
1 Std.