![Marinatura all'arancia e finocchietto Marinatura all'arancia e finocchietto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/258638.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di finocchietto selvatico fresco, lavati
- 1 rametto di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino raso di timo secco
- 1 pizzico di semi di anice
- 1 cucchiaio di grani di pepe rosso
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di succo di arancia, spremuto fresco e filtrato
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 40.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babaganoush di zucca
45min
Merluzzo con burro agli agrumi
50min
Gamberi in salsa cocktail
10 min
Mousse all'avocado
15 min
Club Sandwich falafel, pomodorini, babaganoush con patate
6h
Club Sandwich manzo e cipolle con jalapeno in agrodolce
6 Std. 30 Min
Marinatura limone e coriandolo
15 min
Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)
1 Std. 10 Min
Spiedini di seppioline e cetrioli
35min
Marinatura all'aceto di mele
15 min
Involtini di fagiolini, patate e burro al timo
50min
Fumetto di gamberi speziato
35min