![Tajarin salsiccia e finocchi Tajarin salsiccia e finocchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c71a5495-8f6f-4d2f-82d3-a464bae2ddc2/Derivates/e3c960f2-b956-4f99-8af0-fddba0b1acc8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di scalogno
- 130 g di salsiccia spellata, a pezzi
- 300 g di finocchio a fette sottili
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2176 kJ / 520 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsicciotti di pollo con salsa ai funghi, insalata di patate e pere al cioccolato
1h 30min
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1sa
Cocotte persi pien
1sa
Petto d'anatra con salsa alle more e purè di sedano rapa
40min
Polenta concia alla valdostana
1 godz. 40 min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1 godz. 40 min
Jota carnica
1h 5 min
Chutney al mango e senape
1 Std. 10 Min
Porri in crema delicata
35min
Quiche porri e prosciutto
1h 45 min
Quiche di patate e cipolle
55 dk
Mini bonet
2 Std.