Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine
-
½
cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g) émiettée
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g) - 1 ½ c. à café de sel
- 300 g d'eau, tiède
- 25 g d'huile de colza
- 1 c. à soupe d'eau
- 1 œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 861 kJ / 206 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Pain bis en cocotte
2h 25min
Gâteau des rois
2h 15 min
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Gâteau des rois
1h 55min
Knöpflis
50min
Pain paysan
3h
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 godz.
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min