Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le cake
- 250 g de noisettes
- 150 g de chocolat noir, en morceaux (3 cm)
- 200 g de sucre
- 125 g de beurre, mou
- 120 g de farine
- 4 jaunes d'œufs
- 1 ½ c. à café de poudre à lever
- 2 pincées de sel
- 4 blancs d'œufs
Le décor
- 100 g de crème entière
- 80 g de raisin, rose
- 1 c. à soupe de sucre
- 1 poire, en quartiers (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 339 kJ / 1409 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Bruns de Bâle
8h 40 min.
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Papet vaudois
55 min
Gâteau des rois
1h 55min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 godz. 40 min
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Cake Mississippi clair
1h 15min
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min