Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille (pour 2 fions)
- 250 g de beurre, coupé en morceaux
- 20 g de sucre en poudre
- 750 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
- 15 g de sucre vanillé maison
- 125 g d'eau
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
Le jour même
- 600 g de lait
- 8 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 20 g de sucre vanillé maison
- 1 gousse de vanille, égrainée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2227.8 kJ / 532 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lotte au beurre rouge
40min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1h 20min
Far breton aux pruneaux
2h
Caillebottes vendéennes
12h 45min
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6h 30min
Gâteau nantais
1h
Œufs au lait au citron
5h
Tourteau fromager
50min
Gâteau breton aux pruneaux
12 godz.
Œufs au lait
50min
Œufs au lait au caramel
55min
Flan pâtissier
4h 25min