Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille (pour 2 fions)
- 250 g de beurre, coupé en morceaux
- 20 g de sucre en poudre
- 750 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
- 15 g de sucre vanillé maison
- 125 g d'eau
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
Le jour même
- 600 g de lait
- 8 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 20 g de sucre vanillé maison
- 1 gousse de vanille, égrainée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2227.8 kJ / 532 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Far breton aux pruneaux
2hod.
Petits choux au chocolat blanc et poivron rouge
24h
Caillebottes vendéennes
12h 45 min
Kouign-amann aux bananes et à la vanille
3h 30 min
Riz au lait, abricots à l'estragon
50 min
Gratin de raisin en sabayon
20 min
Le milhassou
2hod.
Gâteau de semoule
2hod. 45min
Crème catalane
4 Std. 25 Min
Flan pâtissier
4 Std. 25 Min
Flan pâtissier à la vanille
13h 15min