Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 280 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le jour même
- 230 g de noisettes décortiquées, et 22 noisettes pour le coeur des truffes
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 798 kJ / 193 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Truffes à la crème de whisky
2h 20min
Truffes au chocolat et au caramel au beurre salé
12h 30min
Truffes au thé de Noël
3 Std. 25 Min
Truffes au cacao et fruits secs sans sucre ajouté
45 dk
Les beurres aromatisés
24h
Bûche royale
3h 50min
Assortiment de truffes au chocolat
45 dk
Bûche chocolat-cassis
1 godz. 45 min
Guimauves à la fraise
3h 35min
Amandine à la cerise
2h
Le saucisson au chocolat
6hod. 15min
Saucisson au chocolat
6h 25min