Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème anglaise
- 6 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 450 g de lait entier
Les demi-sphères
- 6 blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1120 kJ / 266 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan brésilien aux œufs
1h 5min
Crème d'amande aux raisins
1 Std. 40 Min
Pannacotta au blé noir
2h 30min
Riz au lait aux abricots comme un tiramisu
2h
Œuf et citron dans tous leurs états - Richard Toix
Brak ocen
Ile flottante printanière et son cœur au trésor (Zone 4)
1h 45min
Petits pots de crème au chocolat
40min
Crème anglaise à l'orange
1h
Œufs au lait
50min
Œufs au lait au caramel
55min
Crème renversée au caramel
4h 50min
Flan pâtissier
4h 25min