Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème anglaise
- 6 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 450 g de lait entier
Les demi-sphères
- 6 blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1120 kJ / 266 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan à la pistache
30min
Crème anglaise à l'orange
1h
Crème renversée au café
2h
Entremets chocolat-châtaigne, crème anglaise à la clémentine
12hod.
Baba au rhum
3h
Crème à la horchata
50min
Mystère cœur chocolat
3hod. 35min
Cannelloni de crêpe à l'orange
45min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3hod. 15min
Flan pâtissier
4h 25min
Flan pâtissier à la vanille
13h 15 min