Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 170 g de sucre en poudre
- 50 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 5 jaunes d'œufs
- 1 bâton de cannelle
- 2 - 3 c. à café de zeste de citron râpé
- 2 pâtes feuilletées maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1271 kJ / 304 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12h
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1h 5 min
Croustade aux pommes
50min
Petits flans pâtissiers
3h
Tartelette fine aux fraises et crème à la pistache
3h
Mini-flans pâtissiers au cassis
1h 30min
Crème renversée au café
2 godz.
Tarte façon "crème brûlée"
4 godz.
Pastis landais
2 godz. 30 min
Flan individuel à la vanille
50min
Flan pâtissier à la vanille
13 Std. 15 Min
Flan pâtissier
4h 25min