Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 4 œufs
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 100 g de lait
- 10 g de rhum
- 20 g d'eau de fleur d'oranger
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 80 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 30 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1316.8 kJ / 313.4 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10 min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 Std.
Paille à la confiture
1h 30 min
Gâche vendéenne
3h 20min
Pain d'épices
1h 15min
Broyé du Poitou
1h 15min
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4h 15min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3 Std. 50 Min
Macaron de Saint-Emilion
1h
Riz au lait à la cannelle et à la fleur d'oranger
45 min
Fouace
3 godz. 15 min
Gâteau basque à la confiture de cerises
50min