Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 4 œufs
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 100 g de lait
- 10 g de rhum
- 20 g d'eau de fleur d'oranger
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 80 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 30 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1316.8 kJ / 313.4 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookies à l'orange confite
35min
Cookies rhum-raisins
25 Min
Gâche vendéenne
3h 20min
Cake aux fruits confits
4u.
Broyé du Poitou
1h 15min
Palets solognots
1 Std.
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Gâteau de semoule
2 Std. 45 Min
Galette briochée aux pralines roses
7h 25 min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3h 50min
Le pain bénit
2 Std. 30 Min
Macaron de Saint-Emilion
1 Std.