Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- ½ gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur et égrainée
-
20
g de farine de blé, et un peu pour les moules
lub 20 g de poudre de flan à la vanille, et un peu pour les moules - 100 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- beurre doux pour les moules
- 1 pâte feuilletée maison
- 50 - 150 g de cassis, frais ou surgelés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1087 kJ / 260 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Crème renversée au café
2u.
Cobbler à la cerise
40min
Petits flans pâtissiers
1h 15min
Far aux pruneaux
1h 35min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1u. 45min
Le milhassou
2u.
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55min
Gratin de poire aux amandes
45 min
Flan pâtissier aux prunes
2h 5 min
Cheesecake aux pommes
3h 30min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min
Amandine aux abricots
1h 30 min