Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- ½ gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur et égrainée
-
20
g de farine de blé, et un peu pour les moules
lub 20 g de poudre de flan à la vanille, et un peu pour les moules - 100 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- beurre doux pour les moules
- 1 pâte feuilletée maison
- 50 - 150 g de cassis, frais ou surgelés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1087 kJ / 260 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Gratin de poire aux amandes
45 min
Moelleux au mascarpone et caramel
35min
Les financiers aux canneberges
35min
Clafoutis aux myrtilles
50min
Petits flans pâtissiers
1 Std. 15 Min
Crème brûlée aux pralines roses
3h 15min
Tarte crumble aux abricots
1h 40min
Financiers au citron
40 min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Pasteras aux pommes
25min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min