Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 100 g de beurre doux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 40 g d'eau
La garniture
- 2 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes en poudre
- 40 g de farine de blé
- 2 c. à soupe de rhum
- 8 figues fraîches (belle taille), émincées en tranches épaisses (1,5 cm env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1335 kJ / 318 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cobbler à la cerise
40min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Tarte amandine aux cerises
2j 30 menit
Clafoutis figues-amandes
50min
Framboises sur biscuit moelleux à la rose
35min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Muffins aux myrtilles
45min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Amandine aux abricots
1hod. 30min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2hod. 5min
Tarte amandine aux mirabelles
1hod. 30min
Tarte aux mirabelles
50min