Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de filets de sardine (grosses sardines)
- 3 c. à soupe d'huile d'olive, et 1 trait d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 1 orange non traitée (petite)
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 2 échalotes, pelées et coupées en deux
- 1 c. à soupe de vinaigre de xérès
- 4 tranches de pain de mie blanc ou complet, grillées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1695 kJ / 406 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Rillettes aux deux saumons
3 Std. 25 Min
Rillettes roses de thon au pamplemousse
15 Min
Rillettes de sardine à la coriandre
5 Min
Champignons farcis aux pruneaux
30min
Rillette de sardine au citron
5 Min
Tartinade de lentilles corail aux noix
15 Min
Rillettes de maquereau
1 Std. 30 Min
Rillettes de maquereau
5 Min
Rillettes de haddock aux agrumes et aux herbes
2 godz. 15 min
Rillettes de maquereaux aux pruneaux
25 min
Rillettes de maquereau, tomates confites et coriandre
25 min
Rillettes de thon et fines herbes sans lactose
15 Min