Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- 500 g de lait
- 100 g de farine de blé
- 100 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 100 g de sucre en poudre
- 20 g de sucre vanillé maison
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 3 œufs
- 5 pommes, émincées en très fines lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1326.5 kJ / 317.6 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Compote de pommes, butternut et épices
35min
Brioche au potiron
3h 45min
Tarte sucrée au potiron
1 Std.
Clafoutis au fromage blanc, rhubarbe et safran
55 min
Clafoutis léger à la rhubarbe
1 Std.
Cuajada aux abricots
50min
Flan de butternut au citron
50min
Clafoutis à la rhubarbe
55 min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Milla de potiron
1 Std. 10 Min
Gâteau marbré potiron-chocolat
2 Std. 30 Min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1 Std. 15 Min