![Beetroot and Kale Pizza Beetroot and Kale Pizza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/157518.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 200 g water
- 35 g olive oil
- 2 tsp dried instant yeast, crumbled
- 150 g maize flour
- 150 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 100 g strong wholemeal bread flour
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 50 g hazelnuts, cut in pieces
- 250 g cooked beetroot, cut in pieces
- 30 g olive oil, juice only (approx. 15 g)
- ½ lemon, juice only (approx. 15 g)
- 2 garlic cloves, or to taste
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground cumin, or to taste
- 100 g kale, tough stalks removed then roughly chopped
- 100 g feta cheese, crumbled
- 200 g grated mozzarella
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3590 kJ / 858 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Star Burgers
20 godz. 5 min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30 min
Vegetable Oat Bake
1 godz. 15 min
Amaranth and Chickpea Patties
1 godz. 30 min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Seitan Pie
2h 10min
Carrot and Peanut Bake
55 min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1 godz. 20 min
Nut Balls with Tomato Sauce
50 min
Mixed Grain Pilaf with Beetroot
30 min
Vegetable Tart
1 godz. 15 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min