Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 200 g water
- 35 g olive oil
- 2 tsp dried instant yeast, crumbled
- 150 g maize flour
- 150 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 100 g strong wholemeal bread flour
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 50 g hazelnuts, cut in pieces
- 250 g cooked beetroot, cut in pieces
- 30 g olive oil, juice only (approx. 15 g)
- ½ lemon, juice only (approx. 15 g)
- 2 garlic cloves, or to taste
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground cumin, or to taste
- 100 g kale, tough stalks removed then roughly chopped
- 100 g feta cheese, crumbled
- 200 g grated mozzarella
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3590 kJ / 858 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Pumpkin and Onion Galette with Autumn Coleslaw
55 Min
Veggie Wellington
2j
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Middle Eastern Aubergine Pies
2j
Carrot and Peanut Bake
55 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10 min
Apricot, Hazelnut and Feta Couscous with Mixed Vegetables
1 Std. 15 Min
Courgette and Dried Fruit Scones
30 min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1j 20 menit
Courgette and Carrot Loaf
45 Min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1j