Beetroot and Kale Pizza

Beetroot and Kale Pizza

4.4 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

Dough
  • water
    200 g
  • olive oil
    35 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
    25 g fresh yeast, crumbled
  • maize flour
    150 g
  • strong white bread flour
    150 g
  • strong wholemeal bread flour
    100 g
  • fine sea salt
    1 tsp
Topping
  • hazelnuts
    50 g
  • cooked beetroot cut in pieces
    250 g
  • olive oil
    30 g
  • lemon juice only (approx. 15 g)
    ½
  • garlic cloves
    2
  • fine sea salt or to taste
    1 tsp
  • ground cumin or to taste
    2 pinches
  • kale tough stalks removed then roughly chopped
    100 g
  • feta cheese crumbled
    100 g
  • grated mozzarella
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 858 kcal / 3590 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...