Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegetables
- 25 g vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g stale white bread, torn in pieces
- 10 g fresh coriander, leaves only
- 3 garlic cloves
- 300 g carrots, cut in pieces
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
-
300
g pumpkin flesh, diced (3 cm)
lub 300 g butternut squash, diced (3 cm) - 300 g onions, sliced
- 50 g olive oil
- 50 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 300 g sweet potatoes, diced (2 cm)
- 100 g red peppers, cut in pieces (3 cm)
-
100
g Swiss chard, thick stalks removed, sliced (3 cm)
lub 100 g fresh spinach leaves
Béchamel Sauce
- 500 g whole milk
- 40 g butter, diced
- 40 g plain flour
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1435 kJ / 343 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Vegetable Tart
1 Std. 15 Min
Root Vegetable Gratin
1h
Beetroot and Kale Pizza
2h
Sweet Potato Strudel with Spinach and Pine Nuts
1h 40min
Vegetable Oat Bake
1 Std. 15 Min
Carrot and Peanut Bake
55min
Mushroom Parmentier
1h 10min
Asparagus and Pea Pasta
20 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Tomato and Vegetable Quiche
1 godz. 45 min
Pea and Courgette Tarts
1h
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h