![Chicche di carote all'erba cipollina Chicche di carote all'erba cipollina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2950252a-7783-42fd-a3c4-706b70af4035/Derivates/d562fc74-8659-4827-aa09-9fe238339578.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 500 g di acqua
- 500 g di carote, pelate e a rondelle (0.5)
- 1 uovo
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 1 cucchiaino di sale
- 400 - 410 g di farina tipo 00
- 8 fili di erba cipollina fresca
- 50 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2606.5 kJ / 623 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 85.5 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fanzelto di patate
35 min
Subrics
50 min
Gnocchi di mozzarella al prezzemolo con ragù di funghi
1 godz. 30 min
Gnocchi alle mandorle
1h 40min
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2 Std.
Gnocchi di pane e bietole (di Francesca Romana Barberini)
1 godz.
Gnocchi allo zafferano con sugo al radicchio
1 godz. 30 min
Gnocchi verdi alla romana
1 godz. 20 min
Burger piselli e ricotta
35 min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2h 40min
Millefoglie di mozzarella con pesto di sedano
30 min
Polpette di carote
1 godz.