Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 500 g di acqua
- 500 g di carote, pelate e a rondelle (0.5)
- 1 uovo
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 1 cucchiaino di sale
- 400 - 410 g di farina tipo 00
- 8 fili di erba cipollina fresca
- 50 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2606.5 kJ / 623 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 85.5 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di radicchio e ricotta
1óra
Spatzle agli spinaci
1óra
Panini alla zucca
4 godz.
Spatzle alla barbabietola
30 Min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1h 10 min
Gnocchi alla romana al pepe nero con radicchio e speck
2 Std. 10 Min
Burger piselli e ricotta
35p
Tarte tatin ai pomodori
50 Min
Cipolle ripiene di zucca e rosmarino
1 Std. 30 Min
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1óra
Gnocchi di polenta
25 min
Quiche di patate e cipolle
55p