Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di peperoni gialli a cubetti (1 cm)
- 150 g di zucchine a cubetti (1 cm)
- 100 g di porri a rondelle sottili
- 15 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 2 pizzichi di sale + q.b.
- 700 g di acqua
- 200 g di bulgur
- 100 g di gambi di sedano a fettine sottili
- 100 g di pomodorini datterino a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Insalata di quinoa e lenticchie
35 Min
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
55 Min
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1h 35 min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1h
Misto di cereali con zucchine alla menta e tonno
35 Min
Cous cous di pollo al limone con salsa tzatziki
40 min
Insalata di quinoa, zucchine e seitan in vasetto
45min
Farro alle carote con frittata
50min
Cous cous invernale
45min
Insalata di miglio e tonno
55 Min
Tabulè di quinoa
40 min
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1ωρ. 5 λεπτ.