Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi piccoli
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 10 foglie di basilico fresche, lavate
- 150 g di Fontina a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di pomodori ciliegino a metà e senza semi
- 50 g di olive verdi o nere denocciolate
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 2 uova
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di mortadella a fette sottili
- 3 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 6 pomodori secchi sott'olio a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1 godz. 20 min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Quiche porri e prosciutto
1 Std. 45 Min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1 Std. 30 Min
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1h 50 min.
Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi
40 min
Torta salata di pollo al basilico
1h 25min
Torta salata champignon e provola
1ωρ. 5 λεπτ.
Frico con speck
50min
Torta di patate e mais
1h 50 min.
Quiche di patate e cipolle
55 Min
Torta salata al tonno e ciliegini
1 Std. 30 Min