![Torta salata con pomodorini e olive Torta salata con pomodorini e olive](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F8D90DC1-96DA-49AC-B688-70E6830AD1A5/Derivates/994386F8-4201-409F-8699-DBF5A6C8DA17.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi piccoli
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 10 foglie di basilico fresche, lavate
- 150 g di Fontina a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di pomodori ciliegino a metà e senza semi
- 50 g di olive verdi o nere denocciolate
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 2 uova
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di mortadella a fette sottili
- 3 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 6 pomodori secchi sott'olio a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche di patate e cipolle
55 min
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1h 50min
Quiche porri e prosciutto
1 godz. 45 min
Torta di pane salata
55 min
Focaccia pere e gorgonzola
1h 55min
Torta salata al tonno e ciliegini
1h 30min
Torta salata ai 4 formaggi
1h
Brisèe ratatouille
1h 30min
Quiche di salmone e porri
1 Std. 25 Min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 godz. 20 min
Torta salata tricolore
1 godz. 20 min