Crostata di carciofi e olive (vegan)
TM5 TM31 TM6

Crostata di carciofi e olive (vegan)

4.3 (28 ocen)

Składniki

Brisée

  • 200 g di farina tipo 0
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale

Ripieno

  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di cuori di carciofo a metà
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 230 g di fagioli cannellini in scatola, sciacquati e sgocciolati
  • 20 g di salsa di soia
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 20 g di olive taggiasche

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1058 kJ / 253 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
23.9 g
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
4.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy