Crostata di carciofi e olive (vegan)

Crostata di carciofi e olive (vegan)

4.2 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 fette

Składniki

Brisée
  • 200 g di farina tipo 0
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
Ripieno
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di cuori di carciofo a metà
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 230 g di fagioli cannellini in scatola sciacquati e sgocciolati
  • 20 g di salsa di soia
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 20 g di olive taggiasche

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 253 kcal / 1058 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 14.9 g
Węglowodany 23.9 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...