![Crostata di carciofi e olive (vegan) Crostata di carciofi e olive (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F1CCFD10-295C-415C-AAAA-DBE271E7C3B9/Derivates/8BFF6534-A5A8-4B88-8E4F-3269E035942C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brisée
- 200 g di farina tipo 0
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di cuori di carciofo a metà
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 230 g di fagioli cannellini in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 20 g di salsa di soia
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 20 g di olive taggiasche
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1058 kJ / 253 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1h 40min
Crostata di zucchine (vegan)
1h 50min
Mini quiche al radicchio
1 Std. 10 Min
Torta salata con verdure di stagione
1h 25min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40min
Torta salata di bietole
1 Std.
Lasagne pecorino e cavolo nero
1h 40min
Strudel verza e porri (vegan)
2h
Strüdel salato di zucca e ricotta
2h
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50min
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1 Std. 10 Min
Pasta brisée (vegan)
45 Min