Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g masła
- 600 g wody
- 500 g różyczek kalafiora, pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
- 450 g ziemniaków, pokrojonych na 1,5 cm kawałki
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ¾ - 1 łyżeczka soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 200 g śmietany, 18% tłuszczu
- 150 g kabanosów, pokrojonych w 3 mm plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1644.7 kJ / 393.1 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 871 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 Min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 Min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa koperkowa
45 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Krupnik
40 min
Zupa ziemniaczana
1h
Zupa szpinakowa z batatami
35 min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30 min
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
55 min