Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami

Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami

4.5 7.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g masła
  • 600 g wody
  • 500 g różyczek kalafiora pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
  • 450 g ziemniaków pokrojonych na 1,5 cm kawałki
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 200 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 150 g kabanosów pokrojonych w 3 mm plastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 393.1 kcal / 1644.7 kJ
Białko 11.9 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 30.8 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 871 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...