
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z kiszonej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
350 g kapusty kiszonej opłukanej i odciśniętej (patrz wskazówka)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
250 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
900 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki lubczyku, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g soku z kiszonej kapusty
-
majeranek, świeży tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
88 kcal /
369 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
542 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z rzodkiewek; Quiche z liści rzodkiewek
1 godz. 10 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 godz.
Pikantna zupa krem z brukselki
40 min
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
1 godz. 10 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min