Zupa krem z kiszonej kapusty
TM6 TM5

Zupa krem z kiszonej kapusty

3.6 (215 ocen)

Składniki

  • 350 g kapusty kiszonej opłukanej i odciśniętej (patrz wskazówka)
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g masła
  • 250 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 40 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 900 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ½ łyżeczki lubczyku, suszonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g soku z kiszonej kapusty
  • majeranek, świeży, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
369 kJ / 88 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
3 g
Sód
542 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy