Zupa krem z kiszonej kapusty

Zupa krem z kiszonej kapusty

3.6 231 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • kapusty kiszonej opłukanej i odciśniętej (patrz wskazówka)
    350 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • masła
    20 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    250 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    40 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    40 g
  • wody
    900 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • majeranku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • lubczyku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soku z kiszonej kapusty
    100 g
  • majeranek, świeży tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 88 kcal / 369 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 542 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...