Barszcz wegetariański

Barszcz wegetariański

4.5 674 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • 100 - 110 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 200 g włoszczyzny np. selera, marchewki, pora, pokrojonej na kawałki
  • 30 g oleju rzepakowego
  • 400 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 800 g wody
  • 1 ½ czubatej łyżeczki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ½ łyżeczki kminku
  • 1 szczypta goździka, mielonego
  • ¼ - ¾ łyżeczki miodu
  • ½ łyżeczki soli ziołowej
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 140 g pomidora pokrojonego w ćwiartki
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 155 kcal / 646 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...