Wersje kompatybilne
Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sorbet au yaourt
- 175 g d'eau
- 50 g de sucre en poudre
- le jus d'un citron jaune
- 125 g de yaourt nature
La pâte sucrée
- 50 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de farine de blé
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel
Les pommes caramélisées
- 50 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre
- 1200 g de pommes, épluchées et coupées en deux
Le caramel au beurre salé
- 20 g d'eau
- 80 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 40 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 1 pincée de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 parts
- Kalorie
- 2919.3 kJ / 698.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 100.5 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte coco aux fraises
1 godz. 30 min
Galette des Rois à la frangipane
2 godz.
Tarte aux fraises
4h
Tarte tatin
1 godz.
Moelleux au chocolat au lait et cœur praliné
50min
Pâte sablée
1h 25min
Tarte amandine aux poires
3h 25 min
Fondant au chocolat de La Baule
13h
Pavlova à l'ananas
3h 30min
Tarte Tatin aux pommes et caramel aux cacahuètes
1h 5min
Crumble pomme-kiwi
45min
Tarte normande
1h 25min