Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre demi-sel, pour le moule
- 80 g de sucre en poudre, et un peu pour le moule
- 200 g de courgette, épluchée et coupée en tronçons
- 250 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- 30 g de fécule de maïs
- 20 g de cacao en poudre non sucré
- 50 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min., type d'Isigny
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1779.8 kJ / 427.7 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Brioche au potiron
3h 45 min
Gâteau poire et porto à la vapeur
45 min
Brownie à la betterave
40min
Muffins pomme butternut
1h 25min
Cake chocolat-betterave
1 godz. 15 min
Milla de potiron
1h 10min
Gâteau moelleux chocolat et courgette
40min
Brownie butternut-noix de pécan
35min
Flan au potiron et aux pommes
3 Std. 30 Min
Patate douce cake
1 godz. 20 min
Gâteau sans beurre pomme et chocolat
40min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1 godz. 15 min